New Bajaj Pulsar 200 NS. Futuristik Man…

Dari sejak keluarnya merk Bajaj ditanah air, motor India dianggap kurang kompetitif dari segi desain bodi. Maklumlah, selama bertahun-tahun para biker maupun calon biker Indonesia dimanjakan dengan desain futuristik motor Jepang. Mungkin inilah yang dipertimbangkan pihak pabrikan motor di negeri Shahrukh Khan ini.

Motor bernama resmi New Bajaj Pulsar 200 NS inipun akhirnya ditelorkan dan rencananya akan dilaunching April mendatang. Dengan frame twin spar, suspensi belakang monosok dan lampu depan mirip Honda CB1000R, motor ini diharapkan bisa bersaing dengan big four Jepang.

Bisa? Bisa aja.. Gak cuma desain bodi, tapi mesin liquid cooled 200cc dengan 3 BUSI ini mampu memuntahkan power 23.5 PS. Kalo cuma Tiger sih, lewat..

Spek lengkapnya:

Engine Type – SOHC 4 valve liquid cooled

Combustion System – Triple spark

Ignition System – Independent spark control through ECU

Max Power – 23.52 PS @ 9500

Max Torque – 18.3 Nm @ 8000

Bore – 72mm

Stroke – 49mm

Displacement – 199.5cc

Fuel system – Carburetor, UCD 33

Air filter – Paper Element

Exhaust System – Exhaust TEC enhanced centrally mounted

Frame Type – Pressed steel perimeter frame

Wheel Base – 1363 mm

Length x Height x Width – 2017mm x 1195mm x 804mm

Seat Height Rider – 805 mm

Ground Clearance – 167 mm

Vehicle Kerb Weight – 145 kilograms

Fuel Tank Capacity – 12 litres

Front Suspension – Telescopic front fork with Antifriction Bush

Rear Suspension – Nitrox Mono Shock Absorber with piggy back gas canister

Front Brake – 280mm Disc

Rear Brake – 230 mm Disc

Front Tyre – 100/80 – 17,52 P Tubeless

Rear Tyre – 130/70 – 17,61 P Tubeless

Max Speed – 136 kph

0 – 60 kph – 3.1 sec

0 – 100 kph – 9.83 sec 

Electrical System – DC Ignition

3 responses to “New Bajaj Pulsar 200 NS. Futuristik Man…

  1. harganya berapa ya?.

    Ini lo manfaat rokok.. bagi perokok wajib baca..
    http://nananghimawan.wordpress.com/2012/02/01/ini-lho-manfaat-rokok-ngimpi/

  2. Pingback: TVS Apache Kini Pake ABS | Ivan's Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s